Negatieve invloed van beeldschermen op kinderogen

Wat moet je doen als je kind een bril nodig heeft?

Kinderen worden tegenwoordig dagelijks geconfronteerd met blauw licht afkomstig van beeldschermen. De ogen van kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en daarom extra gevoelig voor het effect hiervan. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bijziendheid onder kinderen toeneemt door het gebruik van smartphones en tablets. Kijkt jouw kind regelmatig op een beeldscherm? Doe dan oogtesten thuis of maak een afspraak bij een orthoptist om erachter te komen of jouw kind een kinderbril nodig heeft.

Ga direct naar de thuistesten.


Slechte concentratie? Misschien heeft je kind wel slechte ogen

Kinderen hebben zelf niet door dat ze slecht zien, ze hebben namelijk geen referentiekader voor het hebben van goed zicht. En omdat kinderen zo flexibel zijn creëren ze onbewust trucjes om hun slechte zicht op te vangen. Let als ouder op bepaalde tekens bij je kind die kunnen duiden op slecht zicht, zoals: slechte concentratie, problemen met lezen, vaak struikelen of knijpen met ogen.

Laat een professionele oogmeting uitvoeren

Twijfel je over het zicht van je kind? Dan is het verstandig om de ogen van je kind na te laten kijken. Via de huisarts is het mogelijk om een verwijzing te krijgen voor een orthoptist in het ziekenhuis. Helaas is hier vaak een wachtlijst voor. Een alternatief voor deze wachtlijst is een afspraak bij orthoptist of optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle waar jochem, voor ogen veel mee samenwerkt. Blijkt na oogmetingen dat jouw kind een bril nodig heeft, dan biedt jochem, voor ogen voor de beste oplossing voor optimaal zicht in de vorm van een hippe bril of comfortabele lenzen.

Bel 038 421 58 17  om een afspraak te maken voor het uitzoeken van een kinderbril of lenzen.  

Kinderbrillen met blauw licht-filter en kinderlenzen

Elk kind verdient de beste oplossing voor optimaal zicht afgestemd op het dagelijks leven. Wij bieden een groot assortiment kinderbrillen aan waardoor je kind er altijd hip uitziet. Wij kunnen brillen voorzien van glazen die blauw licht filteren waardoor het nadelige effect van beeldschermen veel kleiner wordt. Ook zijn er tegenwoordig lenzen voor kinderen en brillen met speciale HD-glazen. Wij zorgen er hoe dan ook voor dat je zoon of dochter weer optimaal kan zien!

Vertrouwd adres waar ouders volledig ontzorgd worden

Jochem, voor ogen biedt een totaalpakket aan dat ‘Kidscare’ heet. Met dit pakket worden ouders totaal ontzorgd en zijn er andere voordelen zoals eerste glazen cadeau en 50% korting op de volgende set glazen (ook met blauw licht-filter). Kom naar onze winkel om meer informatie te ontvangen over Kidscare en voor onze grote collectie kinderbrillen. Gelijk telefonisch een afspraak maken kan ook!

Bel 038 421 58 17  om meer informatie te ontvangen over Kidscare.

PS. Wil je een grove indicatie van het zicht van jouw kind? Doe dan deze twee thuistesten:

  1. Laat je kind televisie kijken en vraag om te beschrijven wat hij / zij ziet. Vervolgens maak je – stap voor stap – de afstand tussen je kind en de televisie steeds groter. Blijf bij elke nieuwe positie vragen om te beschrijven wat je kind ziet.
  2. Gaat het kijken met het linkeroog net zo goed als met het rechteroog? Test dit door om en om een oog te bedekken wanneer je zoon of dochter focust op iets op korte afstand (zoals een tv) én op lange afstand (zoals eind van de straat). Hiermee test je het bereik van beide ogen.

Geven de uitslagen reden tot twijfel, maak dan een afspraak met een orthoptist of optometrist (vanaf 8 jaar). Dit kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis of bij Oogzorgcentrum Zwolle waar jochem, voor ogen mee samenwerkt. Op deze manier kom je erachter of je kind daadwerkelijk problemen heeft met zicht van dichtbij of van veraf.