Nachtlenzen bij Jochem, voor ogen.

Nachtlenzen als ultieme oplossing

Wanneer laseren te eng is en een bril overdag niet prettig

Al vanaf de basisschool heeft Karen een visueel hulpmiddel nodig. In groep 6 krijgt ze een bril en op de middelbare school stapt ze over op lenzen. Maar, ondanks dat ze al ruim 15 jaar lenzen draagt, voelt het nooit echt prettig. Ze blijft last houden van haar ogen. Maar dan komt ze voor het eerst bij jochem, voor ogen en bij onze lensspecialist Harm. Hij adviseert Karen nachtlenzen.


Nachtlenzen; ‘s nachts oogmassage, overdag scherp zicht

“Ik wist niet eens dat nachtlenzen bestonden,” vertelt Karen. “De lenzen “masseren” ‘s nachts het hoornvlies op zo’n manier dat er een sterktecorrectie ontstaat. Dit kan alleen bij ogen met een min sterkte tot -4,50. Door deze correctie houd je tot de volgende avond scherp zicht.”

Nachtlenzen bij Jochem, voor ogen.

Pure vorm van kijken

Klanten zoals Karen helpen we graag bij het aanmeten van nachtlenzen. Het is een geweldige oplossing voor iedereen die bang is om zijn of haar ogen te laseren maar die een bril of lenzen overdag niet praktisch vindt. Een ander voordeel is dat je overdag niets meer in of voor je ogen hebt. Je kijkt dus in de meest pure vorm. Ook zijn problemen als droge ogen door lenzen of een bril die beslaat door de regen van de baan.

Intensieve begeleiding aanmeten nachtlenzen

Nachtlenzen zijn een custom made-product. Dit wil zeggen dat wij eerst een uitvoerige screening doen en analyseren welke nachtlenzen bij jou passen voordat je ze kan uitproberen. Na de eerste nacht slapen met nachtlenzen, zien we je graag de volgende dag terug in onze optiekzaak in Zwolle om het resultaat te analyseren. Sommige klanten hebben binnen één dag direct scherp zicht overdag, bij anderen duurt het een aantal dagen langer. Wij begeleiden onze klanten intensief bij dit project en bieden ondertussen leenbrillen aan totdat hun zicht geperfectioneerd is.

Gevoel van vrijheid

Karen: “Ik gebruik nu een half jaar nachtlenzen en ben enorm blij met deze oplossing! Het geeft me een gevoel van vrijheid om overdag geen lenzen of bril meer te hoeven dragen. Soms sla ik een nachtje over met mijn nachtlenzen en dan heb ik alsnog perfect scherp zicht. Ik vond het in het begin een beetje eng om ‘s nachts met lenzen te slapen maar Harm heeft mij hier zorgvuldig in begeleid. Nachtlenzen van jochem, voor ogen; ik raad het iedereen aan!”

Nachtlenzen zijn ook nog eens ideaal in tijden van het coronavirus. Tijdens het dragen van een mondkapje heb je geen last van beslagen glazen en je geniet van haarscherp zicht! Ook van start gaan met nachtlenzen?

Lees meer ervaringen of lees verder over nachtlenzen.