Help, ik heb een bril nodig!

Maar passen lenzen niet beter bij jouw actieve leven?

Bijna 9 miljoen mensen in Nederland dragen lenzen of een bril. Het aanschaffen van visuele hulpmiddelen stijgt het snelst bij Nederlanders vanaf 40 jaar. En vanaf 55 jaar heeft bijna iedereen een hulpmiddel nodig. In veel gevallen denken mensen wanneer ze steeds wat minder gaan zien: help, ik heb een bril nodig! Maar denk goed na: passen lenzen niet veel beter bij jouw actieve leven, bijvoorbeeld voor bij het sporten, fietsen of wandelen?

Vertrouwde begeleiding bij het aanmeten van lenzen.

Ik, een bril?!

De eerste tekenen van verminderd zicht zijn vaak dat je ‘s avonds in het verkeer slechter ziet of dat je de ondertiteling op televisie niet meer kan lezen. Maar wij merken vaak dat tussen bewustwording hiervan en het bezoeken van onze optiekzaak nog een stap zit. En die stap is ontkenning. ‘Ik word niet ouder, ik ben immers nog hartstikke actief.’ Voor deze groep is er een heel praktische oplossing: lenzen.

Voordelen lenzen (bij dynamisch leven)

Wanneer je een actief leven hebt, bijvoorbeeld als je veel sport of graag je tijd buiten doorbrengt, zijn lenzen praktischer dan een bril. De voordelen van lenzen ten opzichte van een bril:

  • Geen beslagen glazen bij inspanning;
  • Geen druppels op glazen;
  • Geen randen waar je tegenaan kijkt;
  • Hoog draagcomfort.

Bel 038 421 58 17  om een afspraak te maken voor het aanmeten van lenzen!  

Belang van zuurstof bij lenzen

Wij geloven dat er voor iedereen geschikte lenzen beschikbaar zijn. Aangezien lenzen contact maken met je oog kan dit dus van invloed zijn op jouw ooggezondheid. Daarom is het van belang om bij een deskundige je lenzen aan te meten. Zo helpen wij iedereen op een verantwoordelijke en gezonde manier aan de juiste lenzen. En verzorgen wij voor onze klanten altijd een lensscreening die bestaat uit een uitgebreide oogmeting, onderzoek naar gezondheid van de ogen en maken we een scan van het hoornvlies op zo’n 20.000 punten. Ook kijken we naar de samenwerking van de ogen.


Welke soorten lenzen zijn er?

Afhankelijk van jouw ogen, jouw levensstijl en verwachtingspatroon zijn er verschillende soorten lenzen beschikbaar:

  • Zachte lenzen: flexibel met hoog draagcomfort (ook beschikbaar als eenmalige, daglenzen).
  • Nachtlenzen: correctie van ogen tijdens je slaap. Dit type lenzen wordt vaak gezien als alternatief voor ooglaseren (ook geschikt voor droge / gevoelige ogen).
  • Multifocale lenzen: op alle afstanden scherp zien met één paar lenzen.
  • Harde / vormstabiele contactlenzen: maakt scherpste zicht mogelijk.

Sporten met lenzen

Sporten gaat soms lastig met een bril. Glazen beslaan of worden vies, een bril verschuift en de veiligheid van de drager wordt verkleind. Daarom kiezen veel van onze brildragers ook vaak voor lenzen tijdens het sporten. Zij maken dan bijvoorbeeld gebruik van zachte daglenzen.

Ik durf geen lenzen in

Maar wat als je wel lenzen wil gebruiken tijdens het sporten, maar ze niet in durft te doen? Dan is het goed om juist wel dit traject te starten, maar wél met een lensspecialist waar ze jou in alle rust stap voor stap kunnen helpen met het indoen en uithalen van lenzen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aparte ruimte waar onze specialisten onze lensdragers begeleiden. Ook bieden wij van te voren veel informatie aan met instructievideo’s, waardoor iemand gaandeweg vertrouwen krijgt in zichzelf en het dragen van lenzen.

Beste zorg en kortingen in één voordelig abonnement

Door een Oogzorg-lensabonnement bij ons af te sluiten, ontvang je in één keer veel voordeel. In dit abonnement krijg je namelijk paramedische zorg indien nodig én korting op de aanschaf van lenzen en vloeistof. Ook krijg je extra korting als je een bril of zonnebril bij ons koopt.

Dus zijn er tekenen dat je visueel hulp nodig hebt? Ga niet in ontkenning en kies gelijk voor de gemakkelijkste oplossing voor jouw dynamische levensstijl: lenzen!


PS. Schaf je voor 1 september lenzen aan dan maak je kans om een toffe WATT E-bike te winnen!