Slecht zien

Slecht zien is een breed en subjectief begrip. Het kan als oorzaak hebben dat je niet de juiste bril- en/of contactlenssterkte hebt. Daarnaast kan slecht zien niet altijd opgelost worden met een correctie, omdat het een oogheelkundige oorzaak kan hebben.

Oogmeting

Om jouw gezichtsscherpte te kunnen bepalen, moet er eerst een oogmeting plaatsvinden. Wanneer blijkt dat een correctie van de sterkte of cilinders niet de oplossing voor jouw ogen is, kan er verder onderzoek plaatsvinden door één van onze optometristen.

Optometrisch onderzoek

Bij klachten voor slecht zien, doen wij er alles aan om te achterhalen waar de oorzaak ligt. Dit kan bijvoorbeeld ook door een oogziekte zoals cataract(staar) of macula degeneratie. Dit soort oogziekten kunnen we alleen constateren met een optometrisch onderzoek. Het optometrisch onderzoek vindt plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle. Je kunt via jochem, voor ogen een afspraak maken en bellen met 038 421 58 17.

Indien er door de oogarts een diagnose is gesteld en de slechtziendheid na correctie blijft bestaan, kan er een oplossing gezocht worden in vergrotende hulpmiddelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze optometristen.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle