Slecht zien

Slecht zien is een breed en subjectief begrip. Het kan als oorzaak hebben dat je niet de juiste bril- en/of contactlenssterkte hebt. Daarnaast kan slecht zien niet altijd opgelost worden met een correctie, omdat het een oogheelkundige oorzaak kan hebben.

Oogmeting

Om jouw gezichtsscherpte te kunnen bepalen, moet er eerst een oogmeting plaatsvinden. Wanneer blijkt dat een correctie van de sterkte of cilinders niet de oplossing voor jouw ogen is, kan er verder onderzoek plaatsvinden door één van de optometristen van Oogzorgcentrum Zwolle.

Optometrisch onderzoek

Bij klachten voor slecht zien is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een oogaandoening/oogziekte zoals cataract(staar) of macula degeneratie. Dit soort oogaandoeningen kunnen alleen worden geconstateerd met een optometrisch onderzoek. Dit is een diepgaand onderzoek van het oog en de ooggezondheid. Als je al een oogmeting hebt gehad dan kun je volstaan met een optometrische screening. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij Oogzorgcentrum Zwolle.

Indien er door de oogarts een diagnose is gesteld en de slechtziendheid na correctie blijft bestaan, kan er een oplossing gezocht worden in vergrotende hulpmiddelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Oogzorgcentrum Zwolle.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle