Slecht zien in het donker

Er zijn verschillende oorzaken voor slecht zien in het donker. Eén van de oorzaken kan zijn dat je niet de juiste bril- en/of contactlenssterkte hebt. Andere oorzaken kunnen op oogheelkundig gebied worden gevonden. Eén van de voorbeelden hiervan is dat mensen met staar (cataract) moeite kunnen krijgen met zien in het donker. Er zijn echter nog veel meer oogheelkundige oorzaken voor slecht zien in het donker.

Oogmeting of Optometrisch onderzoek

Indien je problemen hebt met het zien in schemering gaan we allereerst voor een uitgebreide oogmeting. Het kan zijn dat opticien jou een optometrisch screening aanbeveelt, deze vindt plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle en de opticien kan voor jou de afspraak inplannen. We proberen altijd een een verklaring en/of oplossing voor slecht zien in het donker te vinden.

HD-zicht glazen

Een oplossing kan bijvoorbeeld de HD-zicht glazen zijn. Deze glazen bieden veel meer contrast en daardoor kun je meer zien, ook in het donker. Bekijk onze speciale pagina over HD-zicht glazen.


We geven je graag advies over slecht zien in het donker. Kom langs in onze winkel of maak direct een afspraak voor een oogmeting.