Reactiesnelheid

Reactiesnelheid is het vermogen snel te reageren op bewegende objecten. Dit kan binnen handbereik zijn bij bijvoorbeeld een kaart- of computerspel, maar ook tijdens het sporten. Om goed te kunnen reageren is het essentieel dat jouw ogen onderling een goede samenwerking hebben. Voordat je motorisch kan reageren, moeten de lichtstralen die binnenvallen op het netvlies in signalen worden omgezet. Deze signalen vormen een beeld in de hersenen, waarna eventuele actie kan volgen. Wanneer dit proces moeilijker verloopt, kan de reactiesnelheid vertraagd zijn.

Reactiesnelheid en sport

Bij sporten is de reactiesnelheid complexer. Om het lichaam in de juiste positie te brengen, is ook het voetenwerk hard nodig om zo het lichaam in de juiste positie te brengen. Om dit goed te kunnen doen, is de samenwerking tussen beide ogen noodzakelijk. Dit bestaat uit meerdere factoren, zoals het perifere zicht, oog-volgbewegingen, oog-hand coördinatie, etc.

Om de samenwerking van je ogen te testen, kun je een afspraak maken met een van onze binoculair specialisten en/of optometristen.

Het optometrisch of binoculair onderzoek vindt plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle. Je kunt via jochem, voor ogen een afspraak maken en bellen met 038 421 58 17.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle