Oogmeting

Dé Opticien in Zwolle waar je veilig én comfortabel een oogmeting laat doen en een nieuwe bril koopt. Ook in de 1,5 meter samenleving! We hebben er alles aan gedaan om je bezoek aan ons aangenaam te laten verlopen.

Het is verstandig om eens per twee jaar je ogen te laten opmeten. Ogen veranderen ons hele leven en een oogmeting is dan een belangrijke check-up die je af en toe laat uitvoeren. Jouw oogmeting wordt verricht door een gediplomeerd opticien of optometrist. Je kunt via onze online agenda een afspraak maken of bellen met 038 421 58 17.

oogmeting

Oogmeting

De opticien start met een aantal vragen om zo de achtergrond of problemen te achterhalen en te bepalen of extra metingen nodig zijn. Wij werken met moderne geavanceerde apparatuur, waarmee we de sterkte en cilinders kunnen bepalen, maar ook afwijkingen kunnen constateren in diepte zien en het samenwerken van de ogen.

Oogdrukmeting

Wanneer je ouder bent dan veertig, wordt de oogdruk ook gecontroleerd. Een te hoge oogdruk kan leiden tot problemen met het gezichtsveld (glaucoom). Door dit tijdig te signaleren, kan gezichtsverlies of gezichtsveldverlies worden voorkomen.

Optometrisch onderzoek

Mocht er aanleiding zijn tijdens de oogmeting voor verder onderzoek naar jouw ooggezondheid, dan kan de opticien advies geven voor optometrische screening*. De optometrische screening vindt plaats bij Oogzorgcentrum Zwolle.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle

*De dienstverlening van een oogmeting (€59) zal enkel in rekening gebracht worden als je het recept nadien uitgedraaid/toegestuurd wilt krijgen zonder aanschaf van een bril.