Oogmeting

Het is verstandig om eens per twee jaar je ogen te laten opmeten. Ogen veranderen ons hele leven en een oogmeting is dan een belangrijke check-up die je af en toe laat uitvoeren. Jouw oogmeting wordt verricht door een gediplomeerd opticien of optometrist. Je kunt via onze online agenda een afspraak maken of bellen met 038 421 58 17.

oogmeting

Oogmeting

Onze collega start met een aantal vragen om zo de achtergrond of problemen te achterhalen en te bepalen of extra metingen nodig zijn. Wij werken met moderne geavanceerde apparatuur, waarmee we de sterkte en cilinders kunnen bepalen, maar ook afwijkingen kunnen constateren in diepte zien en het samenwerken van de ogen.

Oogdrukmeting

Wanneer je ouder bent dan veertig, wordt de oogdruk ook gecontroleerd. Een te hoge oogdruk kan leiden tot problemen met het gezichtsveld (glaucoom). Door dit tijdig te signaleren, kan gezichtsverlies of gezichtsveldverlies worden voorkomen.

Optometrisch onderzoek

Mocht er aanleiding zijn tijdens de oogmeting voor verder onderzoek naar jouw ooggezondheid, dan kan de opticien advies geven voor optometrisch onderzoek*. Je kunt ook een optometrisch onderzoek* inplannen in combinatie met de oogmeting.

Het optometrisch onderzoek vind plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle. Je kunt via onze online agenda een afspraak maken.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle

*De dienstverlening van een oogmeting (€39) zal enkel in rekening gebracht worden als je het recept nadien uitgedraaid/toegestuurd wilt krijgen zonder aanschaf van een bril.