Oogmeting

Jouw oogmeting wordt verricht door een gediplomeerd opticien of optometrist. Onze collega start met een aantal vragen om zo de achtergrond of problemen te achterhalen en te bepalen of extra metingen nodig zijn. Wij werken met moderne geavanceerde apparatuur, waarmee we de sterkte en cilinders kunnen bepalen, maar ook afwijkingen kunnen constateren in diepte zien en het samenwerken van de ogen.

Oogdrukmeting

Wanneer je ouder bent dan veertig, wordt de oogdruk ook gecontroleerd. Een te hoge oogdruk kan leiden tot problemen met het gezichtsveld (glaucoom). Door dit tijdig te signaleren, kan gezichtsverlies of gezichtsveldverlies worden voorkomen.

Optometrisch onderzoek

Mocht er aanleiding zijn tijdens de oogmeting voor verder onderzoek naar jouw ooggezondheid, dan kan de opticien advies geven voor optometrisch onderzoek*. Je kunt ook een optometrisch onderzoek* inplannen in combinatie met de oogmeting.

Het optometrisch onderzoek vind plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle. Je kunt via jochem, voor ogen een afspraak maken, bel met 038 421 58 17.

Oogzorgcentrum Zwolle

*hier zijn kosten aan verbonden.