OCT-scan/netvlies scan

Een OCT-scan (optical coherence tomography) is een beeldvormende techniek die beelden kan maken van de structuren van het oog met hoge-resolutiebeelden.

Soort MRI van het oog

De beelden kunnen een doorsnede weergeven van het netvlies, de oogzenuw en het hoornvlies. Het apparaat werkt met een infrarode lichtbundel die via de pupil in het oog beelden kan maken. Er ontstaat een beeld van een dwarsdoorsnede van het netvlies. Behalve het zichtbaar maken van de verschillende structuren, is het ook mogelijk om metingen te verrichten (bijvoorbeeld de dikte van het hoornvlies, de dikte van de zenuwvezellaag, etc.).

ooggezondheid-analyse

Met behulp van de OCT-scan kunnen de structuren van het netvlies zó gedetailleerd worden vastgelegd, dat veranderingen of afwijkingen in het oog in een vroeg stadium kunnen worden opgemerkt.

Heb je klachten als vlekken of flitsen in het zichtbeeld? Komen er oogaandoeningen in de familie voor en ben jij zelf ouder dan 40 jaar? Wil je de gezondheid van je ogen laten testen? Maak dan een afspraak voor een optometrisch onderzoek, hiervan is de OCT-scan een onderdeel. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door één van de optometristen van Oogzorgcentrum Zwolle. Je kunt bij hen direct een afspraak maken.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle