Thuiswerken

Omdat thuiswerken het nieuwe “normaal” is

Mensen die veel thuiswerken of online lessen volgen zitten vaak onder niet optimale omstandigheden achter de computer. Bovendien neemt de tijd achter het beeldscherm flink toe omdat we minder worden afgeleid. Een thuiswerkbril is dan een uitkomst.

Thuiswerken

Minder kijkvariatie

Een gewone bril of multifocale bril voldoet prima als je veel kijkvariatie hebt. Als je geruime tijd veel en langdurig achter je computer werkt thuis, op kantoor of op school, moeten je ogen hard werken. Een thuiswerkbril geeft rust aan je ogen.

thuisstuderen

Persoonlijke kijkoplossing

Er hangen vele termen aan de beeldschermbril, thuiswerkbril of computerbril. Wij noemen het liever de digitaal leven bril, omdat deze vooral helpt bij het langdurig kijken naar digitale media. Voor iedereen zal de bril anders zijn, denk maar eens bij jezelf na:

  • Hoever staat het beeldscherm van je af of wil je op twee schermen kijken?
  • Zit, sta of lig je liever te werken?
  • Hoeveel uur wil je achter elkaar kunnen kijken?
  • Kijk je veel televisie of films op je tablet?
  • Hoe zit het met je smartphone kijkgedrag?

Op basis van jouw situatie worden de glazen geslepen.

Thuiswerken

Echte aanrader bij thuiswerken

Draag je thuiswerkbril naast je gewone enkelvoudige of multifocale bril of over je lenzen. Zelfs als je geen bril of lenzen nodig hebt, kan een beeldschermbril je verlichting geven bij thuiswerken. Je ogen worden minder snel moe en je houdt het thuis werken langer vol omdat je ontspannen blijft. Hierdoor kunnen klachten als hoofdpijn of vermoeidheid verdwijnen.


De ervaring van Reinder Slager

Reinder Slager is één van die mensen die vanaf maart volledig is gaan thuiswerken. Zijn beide banen als beleidsmaker adviseur bij de gemeente Zwolle en importeur van wijnen bij Wijnder Import, kan hij gelukkig vanaf huis doen. Hij ontwikkelde door het vele beeldschermwerk klachten die met een thuiswerkbril naar tevredenheid zijn opgelost.

Reinder: “Het kostte mij steeds meer inspanning om te kijken en ik zag het allemaal niet meer zo scherp. Omdat ik al een paar jaar klant ben bij jochem, voor ogen heb ik daar een oogmeting laten doen. Het resultaat was dat mijn ogen niet achteruit waren gegaan. Toen mijn huidige thuiswerksituatie ter sprake kwam, kreeg ik het advies voor een beeldschermbril. Hier moest ik eerst even over na denken.

Tevreden

Omdat het onduidelijk was hoelang de situatie nog zou gaan duren en thuiswerken inmiddels als pijler van de toekomst wordt gezien, ben ik overstag gegaan. Samen met mijn vrouw heb ik een leuk montuur uitgezocht en zijn de glazen aangemeten. Nu draag ik al een paar maanden de beeldschermbril. Ik gebruik hem dagelijks en merk echt het verschil. Het beeld is veel rustiger, scherper en mijn ogen zijn minder vermoeid. Ik ben heel tevreden.

Nummerbord niet lezen

Daar moest ik wel even aan wennen, want nu moet ik van bril wisselen. Mijn thuiswerkbril ligt daarom standaard naast mijn computer. Als ik per ongeluk mijn gewone bril ophoud merk ik dit direct. Dan zoek ik het scherpste beeld in het glas, bijvoorbeeld door mijn hoofd op te heffen om door het onderste gedeelte van het glas heen te kijken. Andersom ook: kijk ik met mijn beeldschermbril naar buiten dan kan ik het nummerbord van mijn auto niet lezen.”

Aanrader

Ik kan een beeldschermbril echt iedereen aanraden. Omdat ik veel moet lezen, stukken schrijven, ben druk met cijfers en getallen en heb online vergaderingen en zit ik ongemerkt hele dagen achter de computer. Als dat ook jouw situatie is, dan zou ik je aanraden om serieus eens te kijken naar een beeldschermbril.”