Meekleurende glazen of lichtgevoelige glazen - Jochem, voor ogen

Meekleurende glazen: Minder switchen tussen bril en zonnebril

Ontdek het comfort van lichtgevoelige glazen

Een felle lucht buiten, de zon die plotseling in je gezicht schijnt of vervelend tl-licht. De wisseling tussen lichtsterktes kan erg vermoeiend zijn voor je ogen. “Ik word altijd heel moe van dat geknijp met m’n ogen,” vertelt Annette ons. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Ze draagt sinds kort een bril met meekleurende glazen van de optiek waar ze zelf werkt. “Ik kan echt niet meer zonder”, aldus Annette. Ze vertelt je in dit blog meer over haar eigen ervaringen.

Geen geknijp meer met de ogen

Annette, opticien en specialist maatwerkbrillen bij jochem, voor ogen, heeft altijd al last gehad van (licht)gevoelige ogen. “Als ik naar buiten ga en het licht te fel is, moet ik enorm knijpen met m’n ogen”, vertelt ze. “In de auto ontdek ik dan pas dat ik mijn zonnebril ben vergeten. Door dat geknijp krijg ik vaak ook nog hoofdpijn. Niet echt bevorderlijk voor de rest van mijn dag.” Sinds kort heeft ze de meekleurende HD-glazen van Essilor. “De meekleurende glazen zijn enorm prettig! In de auto hoef ik niet meer te switchen tussen mijn normale bril en mijn zonnebril.” Dit komt doordat de bril vanzelf meekleurt met het licht van de omgeving. “Het geeft me een enorme verlichting.”

Natuurlijke manier van meekleuren

Hoe ziet zo’n bril met meekleurende of lichtgevoelige glazen er dan uit? De glazen kleuren op een natuurlijke wijze mee met de intensiteit van het licht. Dit ziet er dus niet vreemd uit zoals je ook kunt zien in bovenstaande video. “Wanneer ik van binnen naar buiten ga en de zon schijnt, zijn de glazen in no time donker. Hier hoef ik niks voor te doen.” Ook worden de glazen weer lichter van kleur als je van buiten naar binnen gaat. Dit gaat iets langzamer.

Voordelen meekleurende glazen:

  • Geen gedoe meer met afwisselen tussen brillen;
  • Bescherming tegen fel licht of zonlicht;
  • Geeft verlichting / rust;
  • Je kunt je binnen- en buitenactiviteiten makkelijk voortzetten.

Ideaal voor allerlei activiteiten

Meekleurende glazen passen zich dus supersnel aan de lichtomstandigheden aan. Dit is niet alleen handig tijdens het autorijden, maar ook tijdens activiteiten buiten. Als het weer snel omslaat hoef je geen extra zonnebril mee te nemen. En dat wisselvallige weer komt in Nederland vaak genoeg voor. “Ik zet mijn bril met meekleurende glazen altijd op als ik ga fietsen. Een perfect alternatief voor de zonnebril,’ vertelt Annette. “Als de zon ineens doorkomt kan ik ongestoord doorfietsen. Als je een actief leven leidt en veel binnen én buiten bent, is dit dé uitkomst.” 

Ook in andere omstandigheden komen deze glazen van pas. Zit je bijvoorbeeld overdag op kantoor? De glazen filteren ook blauw licht en zwakken fel tl-licht af. Je bent dus altijd goed beschermd! 

“Sinds ik deze glazen heb, ben ik veel minder snel moe. Ik krijg geen hoofdpijn meer en kan mijn activiteiten zonder pauzes voortzetten. Dat gun ik echt iedereen!”

Meer weten? Annette vertelt je graag meer over lichtgevoelige glazen onder het genot van het lekkerste kopje koffie van Zwolle! Namelijk bij jochem, voor ogen aan de Vispoortenplas in Zwolle.

Enthousiast geworden?

Maak direct een afspraak. Of lees meer over lichtgevoelige glazen.