Last van je ogen? Neem het serieus!

Kom langs voor een oogmeting mét check van je ooggezondheid

Iedereen heeft weleens last van zijn ogen. Een allergische reactie kan op je ogen slaan en jeukende of rode ogen veroorzaken. Ook kan een vuiltje in je oog vervelend aanvoelen. Maar dit zijn vooral oogklachten van tijdelijke aard. Bij een allergische reactie kan je namelijk oogdruppels gebruiken en een vuiltje kan je uit je oog spoelen met spoelvloeistof.

Maar wat als je langere tijd last heb van je ogen? Dan is het tijd voor een oogmeting om te kijken of de sterkte van je bril of lenzen nog voldoet. Bij jochem, voor ogen voeren we bij onze standaard uitgebreide oogmeting altijd een basis check van je ooggezondheid, zo worden je ogen direct op alle punten gecontroleerd.


Structurele metingen voor kijken zonder klachten
Het is mogelijk wanneer de sterkte van je bril of lenzen niet meer voldoet, dat je niet meer lekker kijkt. Daarom raden wij aan om structureel je ogen te laten meten. Wij houden als stelregel aan:

  • Lenzen: 1x per jaar uitgebreide lenscontrole met basis check ooggezondheid.
  • Bril: 1x per twee jaar standaard uitgebreide jochem, voor ogen oogmeting met basis check ooggezondheid.

Bij onze standaard oogmeting onderzoeken we of de sterkte van je zicht is veranderd en of dit tot klachten leidt. Daarnaast doen we ook een basis check van de gezondheid van je ogen. Ziet onze opticien een afwijking in de gezondheid, dan wordt een optometrist gevraagd om mee te kijken. Als er diepgaander onderzoek nodig is, dan verwijzen we jou door naar het Oogzorgcentrum Zwolle (op dezelfde locatie als onze optiekzaak) voor een optometrische screening. De optometrist van het Oogzorgcentrum Zwolle is namelijk gespecialiseerd in de gezondheid van ogen.

Wat doet een optometrist?
De optometrist doet hetzelfde onderzoek als een oogarts in het ziekenhuis. Onze optometrist is dus opgeleid om de gezondheid van je ogen te onderzoeken om zo oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Mocht er tijdens het onderzoek een ziekte of afwijking geconstateerd worden, dan wordt je gericht geadviseerd of doorverwezen naar het ziekenhuis. Leer hier meer over optometrie.

Oogklachten of oogafwijkingen in de familie? Laat dit onderzoeken!

Daarnaast kan je bij oogklachten ook direct een afspraak maken bij het Oogzorgcentrum Zwolle. Ogen zijn kwetsbare zichtelijke organen die complex zijn opgebouwd. Als je langere tijd last hebt van je ogen, is het enorm belangrijk om hier actie op te ondernemen. Bij het Oogzorgcentrum Zwolle kan je terecht voor een optometrische screening. Bij deze compacte screening kan je oogklachten laten onderzoeken zoals:

  • Pijn in je oog of achter je oog.
  • Zwelling of pus.
  • Gevoeliger voor licht dan normaal.
  • Wazig zicht.
  • Vlekken of dubbel zicht.

Daarnaast raden we mensen van wie hun familieleden bekend zijn met glaucoom of macula degeneratie eens per jaar langs te komen bij het Oogzorgcentrum Zwolle voor een gezondheidscheck. 

Oogonderzoek zónder wachtlijst
Wat nog niet veel mensen weten is dat je bij oogklachten direct bij onze optometrist terecht kan. Wij horen vaak dat mensen met oogklachten via de huisarts naar de oogarts in het ziekenhuis worden verwezen en vervolgens op een wachtlijst worden geplaatst die tot een half jaar kan duren. Dat is zonde want de optometristen van het Oogzorgcentrum Zwolle hebben binnen een week tijd om uitgebreid onderzoek uit te voeren. Bij het Oogzorgcentrum Zwolle kan je naast een optometrische screening ook terecht voor een uitgebreid optometrisch onderzoek.

Wil je weten welk type onderzoek past bij jouw klachten? Neem dan contact op met het Oogzorgcentrum Zwolle.Wil je meer informatie over onze standaard uitgebreide oogmeting met basis check van je ooggezondheid? Bel dan 038 421 58 17 of maak hier direct een afspraak.