Multifocale lenzen in Zwolle bij jochem, voor ogen

5 veelgestelde vragen over multifocale lenzen

Steeds meer mensen stappen over op multifocale lenzen

In onze optiekzaak in Zwolle vragen steeds meer mensen om multifocale lenzen. Deze type lenzen worden populairder en dat is niet voor niets! Als je altijd met gemak lenzen draagt en steeds minder ziet van dichtbij, dan hoef je niet perse over te stappen op een multifocale bril of leesbril. Want door het dragen van multifocale lenzen heb je het beste van beide: goed zicht voor veraf én goed zicht voor dichtbij. Omdat niet iedereen weet wat multifocale lenzen precies zijn, zetten we hier de vijf veelgestelde vragen over multifocale lenzen op een rij.


1. Voor wie zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn er voor iedereen die hulp kan gebruiken met kijken op afstand én van dichtbij. Onze lensspecialisten valt op dat vooral mensen die zich niet willen laten ‘beperken’ door een bril overstappen op multifocale lenzen. Zij voelen zich prettiger zonder bril en en wennen er dan ook snel aan. Deze lensdragers ervaren het gemak en de vrijheid van multifocale lenzen.


2. Hoe werken multifocale lenzen?

Onze lensspecialisten voeren een uitgebreide lensscreening uit om te bepalen hoe jouw multifocale lenzen worden samengesteld. Tijdens deze lensscreening wordt bepaald welke sterkte jij op elke afstand nodig hebt én waar deze punten zich bevinden. Zodra dit gemeten is en jij de lenzen in doet, kijk je altijd door meerdere sterktes tegelijkertijd. Jouw hersenen filteren automatisch het scherpste beeld dat je nodig hebt. Zo kijk je dus altijd in de juiste sterkte.

3. Wat is het verschil tussen multifocale lenzen en een multifocale bril?

Bij een multifocale bril is het onderste deel (het deel waar je normaal doorheen kijkt om iets te lezen) gemaakt om goed zicht te creëren van dichtbij. Bij een lens werkt dit anders. Een multifocale lens is namelijk in zijn geheel multifocaal. In het begin is het daarom even wennen aan dit type lenzen. Onze lensspecialisten helpen jou hierbij en binnen een paar dagen ben je eraan gewend.

Wil jij weten hoe je multifocale lenzen kan combineren met multifocale bril?


4. Welke type multifocale le
nzen zijn er?

Multifocale lenzen zijn er zowel in zachte en vormvaste (harde) varianten. Ze zijn beschikbaar zowel voor een jaar- als een maandlenzen, maar ook als tweeweekse- en daglenzen. Zo zijn er dus multifocale lenzen voor iedereen! Daarnaast zijn multifocale lenzen ook nog eens erg handig tijdens het dragen van een mondkapje. Beslagen glazen behoren hiermee tot het verleden.

5. Waar koop ik multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn een speciaal type lens die niet elke opticien kan aanmeten. In onze optiekzaak werken daarom echte lensspecialisten die het inlevingsvermogen hebben om het kijkenleven van de cliënt te vertalen naar de juiste lens. Daarnaast voeren onze lensspecialisten van jochem, voor ogen altijd een uitgebreide lensscreening uit bij het aanmeten. Hier nemen wij uitgebreid de tijd voor en na afloop begeleiden wij jou zorgvuldig naar het comfortabel dragen van multifocale lenzen.

Benieuwd of multifocale lenzen iets voor jou zijn?