Lichtgevoelige glazen

Wat is het fijn als je glazen meekleuren met het licht. Dat merk je in de auto, wanneer net even de lucht te fel is. De lichtgevoelige glazen worden snel en  op natuurlijk wijze donkerder. Zelfs zo donker als een gewone zonnebril. Dat is heel prettig als je buiten bent en de zon achter de wolken wegkomt. Nog mooier is dat de nieuwste meekleurende HD-glazen buitengewoon snel zijn, ze ook meekleuren als je binnen bent en het licht fel naar binnenkomt of bij blauw tl-licht.

Prettig op de weg

Natuurlijk is het heerlijk om de hele dag met een zonnebril op te rijden als het zonnig weer is. Maar heel handig is het niet als het wisselvallig weer is, dan ben je steeds weer bezig met je bril te wisselen. Deze lichtgevoelige glazen werken ook binnen in de auto. En ze kleuren bij tot het donkerste van een zonnebril. Heel handig dus als je chauffeur bent.
lichtgevoelige glazen

Ben je lichtgevoelig?

Als je buiten komt knijp je altijd even met je ogen, want je ogen moeten even wennen aan de hoeveelheid licht. Als je lichtgevoelig bent blijf je knijpen met je ogen. Dat is erg vermoeiend en daar zijn deze lichtgevoelige glazen juist de oplossing voor. Het fijne is ook dat je ogen zichtbaar blijven, want de glazen kleuren naar behoefte bij. Ook werken deze glazen binnen, dus ben je helemaal lichtgevoelig dan zijn dit jouw glazen.

HD-glazen

Voor HD-zicht worden de HD-glazen door extra metingen met geavanceerde apparatuur op jou persoonlijk afgestemd. Zo zie je veraf met meer contrast en krijg je een groot kijkvolume dichtbij. Dit betekent voor jou:

  • haarscherp beeld naar alle kanten en meer contrast
  • meer zien in het donker
  • 60% minder verstoring in je beeld bij het kijken op smartphone of tablet
  • meer bescherming tegen blauw licht

Hoe werken lichtgevoelige glazen

In dit innovatieve glas zitten fototrope moleculen, deze zorgen er steeds voor dat de optimale hoeveelheid licht je ogen bereikt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Omdat ze elke seconde kalibreren ben je steeds beschermt tegen de hoeveelheid licht. Het terug kleuren naar blanke glazen gaat iets langzamer dan het donkerder kleuren. Je zult echter in de praktijk merken dat je daar voor het zicht geen last van hebt.

Wij adviseren je graag over welke lichtgevoelige HD-glazen het beste bij jou passen.
Wil je meteen je ogen laten meten, maak dan nu online een afspraak.