Leesproblemen

Om goed te kunnen lezen, is het noodzakelijk dat het beeld stilstaat en scherp blijft, er geen verspringingen of verschuivingen optreden en de regels nauwkeurig gevolgd kunnen worden.

Voor een scherp zicht moet allereerst een oogmeting plaatsvinden, om te bepalen of er een brilcorrectie nodig is. Mensen die jonger zijn dan 40 jaar kunnen beter accommoderen (scherp stellen met de ooglens) dan mensen boven de 40 jaar. Daarom hebben mensen boven de 40 jaar vaak een leescorrectie nodig.

Naast het scherpe zicht is de coördinatie tussen beide ogen essentieel. Wanneer dit niet zo is kunnen er verspringingen, verschuivingen of onrustige beelden ontstaan.

Controle
Om te bepalen of de leesproblemen oogheelkundig te verklaren zijn, is het van belang je ogen te controleren. Hiervoor is behalve een standaard oogmeting, een uitgebreider onderzoek nodig door een van onze optometristen en/of binoculair specialisten.

Het optometrisch of binoculair onderzoek vindt plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle. U kunt via jochem, voor ogen een afspraak maken en bellen met 038 421 58 17.

Oogzorgcentrum Zwolle