Duizeligheid

Ook in de 1,5 meter samenleving, kun je bij dé Opticien in Zwolle veilig én comfortabel met klachten als duizeligheid bij ons terecht.

Duizeligheid kan veel oorzaken hebben.

Verkeerde sterkte

Als je al een bril of lenzen hebt, dan kan een verkeerde sterkte de oorzaak zijn van de duizeligheid. Of misschien zijn de glazen in de bril verkeerd geslepen of zitten ze net niet helemaal recht. Belangrijk is dat je onderzoek doet waar de klachten vandaan komen. Onze specialisten kunnen je daarbij helpen op het gebied van je bril, glazen of lenzen of als er meer aan de hand (zie samenwerking ogen). Maak een afspraak voor een oogmeting of lenscontrole en geef aan dat je duizeligheidsklachten hebt.

duizelig

Duizeligheid door samenwerking ogen

Een andere oorzaak kan zijn dat je problemen hebt met je evenwichtsorgaan. Dit orgaan zit aan de binnenkant van je oor. Het zorgt ervoor dat je je evenwicht kunt bewaren en dat je voelt wat de positie van je lichaam is (of je ligt of staat). Samen met het evenwichtsorgaan bepalen ook de samenwerking tussen de ogen, het visuele vermogen en de werking van je spieren, je evenwicht. Is met de samenwerking tussen deze drie iets mis, dan kun je duizelig worden.

Binoculair onderzoek

Het is mogelijk om de samenwerking van je ogen te laten controleren, het binoculair zien. Dit kan door middel van een orthoptisch onderzoek. Wij adviseren dit onderzoek te laten doen bij Oogzorgcentrum Zwolle.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle