Diabetes/ suikerziekte

Zoals waarschijnlijk elk diabetes patiënt weet is het goed om regelmatig de ogen te laten opmeten om te zien of er een verandering plaatsvindt. Oogproblemen die bij diabetes (suikerziekte) kunnen optreden:

Wisselend zicht

Als de diabetes te veel schommelt, kan dit het zicht beïnvloeden en wordt dit als wisselend zicht ervaren. Het is in het geval van niet-stabiele diabetes raadzaam om meerdere oogmetingen te laten verrichten, voor je een nieuwe bril aanschaft. Geef dit ook zeker aan als je een oogmeting bij ons afspreekt, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Diabetische retinopathie

Bij diabetische retinopathie zijn er afwijkingen aan het netvlies. Het begint vaak met kleine bloedvatveranderingen en/of kleine bloedingen die ontstaan in het netvlies. De beginfase van deze afwijkingen geeft geen klachten. Daarom is het zo belangrijk dat diabetes patiënten regelmatig op deze afwijkingen gescreend worden. De optometrist speelt een belangrijke rol in het controleren van het netvlies.

Heb je vragen over diabetes en oogproblemen?

We geven je graag informatie. De oogmeting wordt door de opticiens gedaan van jochem, voor ogen. Het optometrisch onderzoek vindt plaats in het Oogzorgcentrum Zwolle. Je kunt bij jochem, voor ogen voor beiden een afspraak maken, bel met 038 421 58 17.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle