Diabetes/ suikerziekte

Zoals waarschijnlijk elke diabetes patiënt weet is het goed om regelmatig de ogen te laten opmeten om te zien of er een verandering plaatsvindt. Oogproblemen die bij diabetes (suikerziekte) kunnen optreden:

Wisselend zicht

Als de diabetes te veel schommelt, kan dit het zicht beïnvloeden en wordt dit als wisselend zicht ervaren. Het is in het geval van niet-stabiele diabetes raadzaam om meerdere oogmetingen te laten verrichten, vóór je een nieuwe bril aanschaft. Geef dit ook zeker aan als je een oogmeting bij ons afspreekt, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Veilig oogmeten

Diabetische retinopathie

Bij diabetische retinopathie zijn er afwijkingen aan het netvlies. Het begint vaak met kleine bloedvatveranderingen en/of kleine bloedingen die ontstaan in het netvlies. De beginfase van deze afwijkingen geeft geen klachten. Daarom is het zo belangrijk dat diabetes patiënten regelmatig op deze afwijkingen gescreend worden. De optometrist speelt een belangrijke rol in het controleren van het netvlies. Hij of zij controleert met een optometrisch screening de gezondheid van het oog. Dit optometrisch onderzoek vindt plaats bij Oogzorgcentrum Zwolle.

In samenwerking met Oogzorgcentrum Zwolle