Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je de hele dag of een gedeelte van de dag draagt. Je kunt ze dragen tijdens het sporten, op vakantie, als je uitgaat of ter afwisseling met je bril of zelfs helemaal als vervanging van je bril of gewone lenzen.

Daglenzen ter afwisseling

Voordelen daglenzen

  • Ze zijn super hygiënisch, na gebruik gooi je ze weg
  • Je draagt ze ter vervanging of afwisseling van je bril of gewone lenzen
  • Je voelt ze niet zitten
  • Vrijwel in elke sterkte en ook in multifocaal verkrijgbaar

Heb je interesse in daglenzen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende lensscreening bij één van onze contactlensspecialisten.

Waarom heet het een daglens?

Het grote voordeel van daglenzen is dat je ze niet hoeft schoon te maken. Je zet ze rechtstreeks vanuit de verpakking in en gooit ze na gebruik gewoon weg. Super hygiënisch dus. Je draagt ze dus maximaal één dag, vandaar de naam.

Kun je direct met daglenzen starten?

Als je al lenzen draagt, kun je direct met daglenzen starten. Anders kom je eerst langs voor de vrijblijvende lensscreening. We willen namelijk zeker weten dat jouw ogen geschikt zijn voor dit type lens. Tevens zal de contactlensspecialist met je bespreken welk type lens het beste bij jouw ogen en levensstijl past.

Daglenzen tijdens sport

Ik wil alleen lenzen dragen tijdens sporten, kan dit?

Ja, daar is de daglens uitermate geschikt voor. Voordat je gaat sporten doe je de lenzen in. En daarna doe je ze uit en gooi je ze weg.

Ik heb hele droge ogen kan ik dan wel lenzen?

Omdat de daglenzen altijd schoon zijn en hygiënisch is de lens uitermate geschikt voor mensen die eerder problemen hadden met lenzen, qua bevochtiging en niet goed kunnen verdragen van lenzen. De specialist kan je ogen en de traanlaag beoordelen of daglenzen wellicht de oplossing voor jou zijn.

Hoe moet ik ze indoen en uithalen?

Als je nog nooit lenzen hebt gedragen, leren wij je dit met onze speciale lensinstructie. We geven uitleg over hoe je met de lenzen moet omgaan en oefenen meer malen het indoen en uithalen van de lenzen. Je kunt ook altijd onze instructiefilmpjes bekijken. Je krijgt de lenzen pas mee wanneer je zelfstandig de lenzen kan inzetten en uithalen.

Beslagen bril met mondkapje

Kan ik daglenzen online bestellen?

Als je bij ons klant bent, kun je altijd je lenzen online bestellen. Wil je klant bij ons worden, doe dan eerst de vrijblijvende lensscreening, zo leren wij je ogen kennen en kunnen we bekijken of deze lenssoort wel bij je past.

Kan ik ook gebruik maken van het Oogzorg Lensabonnement?

Ja, dat is mogelijk. Je betaalt elke maand een bedrag en krijgt de lenzen met korting en de lenscontrole is inbegrepen. Lees hier meer over de vele voordelen. Heb je al een lensabonnement dan kun je de daglenzen gewoon met korting kopen, net als je gewone lenzen.

Heb je nog meer vragen?

Bel ons, kom langs in de winkel of stuur een mail. Onze contactlensspecialisten geven je graag antwoord.