Contactlenzen

Je staat op het punt om te kiezen voor contactlenzen of misschien heb je ze in het verleden al gehad. Het kiezen voor de juiste contactlens is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Jouw verwachtingen
 • Je leefomstandigheden, werk of school
 • De gewenste draagtijd van de lenzen
 • Of je moeite hebt met lezen
 • Lenzen op medische indicatie

vrijblijvende lensscreening

Hoe gaan wij te werk?

Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende lensscreening. Tijdens deze screening kijken wij jouw ogen op meer punten na dan bij een oogmeting voor een bril. Hierin zit echt verschil. Lenzen draag je op je oog en een bril voor je ogen. Daarom meten wij de sterkte, cilinderbereik en leesbehoefte én we controleren je cornea en de voorzijde van het oog, de bolling van je oog, je knippergedrag en bevochtiging van je ogen.

De contactlensspecialist heeft je ondertussen een heel aantal vragen gesteld en op basis van jouw wensen en de lensscreening zal hij of zij je adviseren over welke lenzen het beste bij je passen. Bel nu voor de vrijblijvende lensscreening 038 421 58 17 of maak nu direct online een afspraak.

De voordelen van lenzen via jochem, voor ogen

 • Lenzen die bij je passen en van de nieuwste materialen
 • Uitgebreide lensinstructie
 • Oogzorg lensabonnement: voordelig lenzen, vloeistoffen én indien nodig optometrisch onderzoek
 • (Half)jaarlijkse lenscontrole (automatische oproep)

lenzen inzetten

Uitgebreide lensinstructie

Je krijgt van ons lensinstructie in een speciale lensinstructie ruimte. Hier leggen wij je in alle rust uit, hoe je met je lenzen moet omgaan. We laten je zien hoe je de lenzen moet inzetten en uithalen en je oefent dit onder deskundige begeleiding. Je gaat pas weg als je zelfstandig je lenzen kunt inzetten en uithalen.

Lenzen die bij je passen

Het kan voorkomen dat de combinatie van lenzen en lensvloeistof toch niet helemaal bij je passen. Dan kom je gewoon terug. Wij gaan door tot dat jij tevreden bent. Het kan ook zijn dat je andere eisen krijgt voor jouw lenzen, door ander werk, de invloed van hormonen of welke reden dan ook. Bij de reguliere lenscontrole kun je dit aangeven en als je echt klachten hebt, bel je en overleggen we of je langs komt voor een tussentijdse afspraak.

Halfjaarlijkse/Jaarlijkse lenscontrole

Als je lenzen gaat dragen zijn controles van belang, daarom krijg je van ons automatisch een uitnodiging. Tijdens de lenscontrole vertel jij hoe het gaat en controleren wij naast de sterkte en cilinders, de status van je ogen, traanvocht en de passing van de lens. Als alles in orde is, kun je de (van te voren bestelde) lenzen meenemen of we bestellen nieuwe lenzen voor je. Bij een oogzorg lensabonnement is de lenscontrole inbegrepen.

Contactlenscontrole

Oogzorg lensabonnement

Bijna al onze lensklanten hebben een oogzorg lensabonnement, we bieden hiermee extra voordeel op contactlenzen, vloeistof en geven korting op brillen en zonnebrillen. Als het nodig is kan de contactlensspecialist je verwijzen naar de optometrist om je ooggezondheid te controleren. Allemaal binnen één abonnement en dat kan direct ingaan bij de eerste lensaanpassing. Bij periodieke vervanging van de lenzen ben je € 19,- voordeliger uit. Lees meer.

Nieuwe materialen

wij gebruik van de nieuwste materialen en geavanceerde meetapparatuur. Omdat wij samenwerken met grote lensfabrikanten zoals Menicon mogen wij vaak de allernieuwste materialen proberen en hebben we het snelst de beste lenzen in huis. Je bent dus verzekerd dat je steeds de hele goede lenzen draagt en de juiste vloeistoffen krijgt.

Lenssoorten

Contactlenzen

Daglenzen/Sportlenzen

Daglenzen zijn zachte lenzen en kunnen ter afwisseling of vervanging van een bril of lenzen gedragen worden. Ze hebben een hoogdraagcomfort en zijn zeer hygiënisch. Vervanging gebeurt per keer. Je draagt ze dus wanneer jij dat nodig vindt, bij het uitgaan, op vakantie, tijdens sport (daarom ook wel sportlenzen genoemd), of gewoon een lensdagje. Ook in multifocaal verkrijgbaar. Lees meer.

Zachte lenzen

Zachte lenzen kun je ter vervanging of afwisseling van een bril dragen. Ze hebben een hoog draagcomfort en worden daarom het meest gedragen. Vervanging gebeurt twee wekelijks of maandelijks. Leverbaar in enkelvoudig, met cylinder, multifocaal en multifocaal toric.Lees meer.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je ter vervanging van je bril of lenzen overdag. Je slaapt er ’s nachts mee en overdag zie je scherp zonder bril of lenzen. Sterkte tot -4.5 en vervanging is eens per jaar. Lees meer.

Vormstabiele lenzen

De vormstabiele lens is ter vervanging van een bril en heeft zeer goede visuele eigenschappen. Je ziet hiermee scherp en hebt stabiel zicht. Ze worden vooral gedragen bij hoge sterktes en of cilinders en zijn er ook in multifocaal. Vervanging van de lenzen gebeurt eens per jaar of per twee jaar. Lees meer.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen

De kleinste leesbril ter wereld! Multifocale lenzen draag je ter vervangen van een multifocale bril of bij leesklachten. Lees meer.

Als je kiest voor lenzen via Jochem dan

 • Voegen de lenzen echt iets toe aan je kijkleven
 • Ben je verzekerd van de nieuwste producten
 • Word je automatisch opgeroepen voor een (half)jaarlijkse controle
 • Schaf je lenzen, vloeistoffen, bril naast je lenzen en zonnebril aan met korting via het oogzorg lensabonnement

Wij hebben een samenwerkingsverband met LNZN.nl Je kunt hier nog meer lezen over de voordelen en de werking van lenzen. Klik op het logo.

LNZN.nl